Evaluatie & begeleiden van directies onderwijs

 

Voor evaluatoren van schooldirecties (raden van bestuur, inrichtende macht, algemeen directeur) is het niet eenvoudig om zicht te krijgen op het functioneren van directies van onderwijsinstellingen. Vaak zijn de indrukken te fragmentair. 360° feedback biedt dan de garantie op een objectiever beeld. Mensenwerk – consultants ontwikkelde diverse vragenlijsten gebaseerd op de modellen van de onderwijsnetten en verder aanpasbaar voor de eigen school. Voor de bevraging maken we gebruik van input van leerkrachten, collega’s, administratief en logistiek personeel.  En uiteraard betrekken we zowel de evaluerende instantie, als de directie hierbij.

Voor beginnende directies bieden we ook de mogelijkheid aan om 360° te gebruiken als instrument van zelfontwikkeling.  De rapportage blijft dan exclusief voorbehouden voor de directeur.

Afhankelijk van het gekozen traject is de doorlooptijd 6 à 8 weken. Mits zorgvuldig georganiseerd en opgezet, een proces waarbij we telkens een positief leereffect zien. Als evaluatie dat al niet mag zijn.

Referenties: diverse onderwijsnetten: gemeentelijk onderwijs, gemeenschapsonderwijs, vrij onderwijs.  Zowel referenties in het kader van evaluatie, als ontwikkeling. (Periode: 2011-heden)

1 Comment

 • Miek Bens
  Posted januari 13, 2021 2:15 pm 0Likes

  Beste

  Kan u mij hierover meer informatie bezorgen?

  MGV
  Miek

Comments are closed.

E-Mensenwerk © 2020 All rights reserved.

terug naar boven...